Hopp til innholdet

Slik gjør du klart til fotografering og visning

Å kjøpe bolig er en stor avgjørelse, men likevel tas beslutningen ofte kjapt. I mange store byer er budrundene hissige, og kjøperen får ofte begrenset tid til å tenke seg om. Desto viktigere er førsteinntrykket den potensielle kjøperen sitter igjen med etter visning.

Bestill verdivurdering
Barn på kjøkken

Bør man leie en profesjonell stylist? Pusse opp? Eller er det kanskje like greit å style boligen selv? Det finnes dessverre ikke ett fasitsvar på dette – vi har likevel laget noen generelle tips til deg som skal ha visning.

Du bør uansett alltid konferere med din megler før eventuell oppussing og styling, slik at boligen tilpasses den aktuelle målgruppen.

Styling – med eller uten profesjonell hjelp

Dersom du ønsker å style boligen selv, bør du gjemme bort personlige eiendeler og bilder. Du bør også fjerne så mye som mulig av overflødige pyntegjenstander, og passe på at det ikke er for mange møbler i hvert rom. Færre møbler gir en bedre romfølelse, og får boligen til å virke større.

Det finnes mange profesjonelle boligstylister som tilbyr styling i forkant av visning. Det koster noen tusenlapper, men investeringen kan være vel verdt det.

En boligstylist gjør en analyse av de ulike rommene i boligen, og kommer med råd om hvordan du på best mulig måte kan gjøre alt klart til visning. Alternativt kan stylisten helt eller delvis style boligen for deg. Med boligstyling skaper man en god atmosfære, og viser frem boligen fra sin beste side.

Oppussing – du kommer langt med lite

Når det gjelder oppussing strides de lærde om i hvor stor grad dette anbefales. Hvis badet eller kjøkkenet er i veldig dårlig stand, kan det være smart å investere i en oppgradering. Her bør jobben utføres av fagfolk, slik at du kan vise frem dokumentasjon på utført arbeid.

Det de fleste derimot er enige om, er at det lønner seg å gjøre enkle oppussingsgrep i forkant av visning. Å legge et nytt strøk med maling trenger ikke koste all verden – men kan heve inntrykket av boligen betraktelig. Det samme gjelder å fikse dryppende kraner, løse lister, riper, hakk og eventuelle andre småskader. 

Huskeliste før visningen:

  • Vask rent og ha det ryddig; fjern private bilder, baderomsartikler, fjernkontroller, ledninger og lignende
  • Åpne gardinene, slipp lyset inn og sjekk at alle lyspærer fungerer
  • Vis så mye gulv som mulig; fjern småmatter og ryer
  • Kjøkken: Rydd kjøkkenbenken; fjern kluter, håndklær, såpeflasker, kjøleskapsmagneter og lignende.  Pynt gjerne med en kokebok, krydderurter, eller et fruktfat
  • Soverom: Re opp sengen, legg på sengeteppe og gjerne noen puter. Rydd i garderobeskap
  • Tenn gjerne lys og fyr i peisen hvis det er høst eller vinter, men unngå duftlys
  • Gjør uteplassen koselig; sett ut møbler og se til at det er rent og ryddig


Vi har lang erfaring, og vet hva boligkjøperne er opptatt av. Derfor lønner det seg å gå gjennom boligen med en av våre dyktige meglere før salgsprosessen starter.