Hopp til innholdet

Jippi, jeg vant budrunden! Hva nå?

Å vinne en budrunde sender deg i lykkerus. Du har kjøpt et nytt hjem og gleder deg til å flytte inn. Men som oftest innebærer det at du også må i gang med å selge den boligen du har fra før. Den prosessen kan være både tung og tidkrevende. Her skal vi forsøke å hjelpe deg i gang.

Bestill verdivurdering
Mor og barn i leilighet

Sett i gang så fort du kan

Det er mye som må på plass før boligen kan legges ut for salg. Det viktigste du gjør er å starte prosessen tidlig, gjerne med én gang du vurderer å selge. Da får du god tid til planleggingen. Eiendomsmegleren vil gi deg praktiske tips til hva du bør gjøre i boligen før salget – og hva du ikke bør gjøre.

Megleren vil guide deg gjennom hele salgsprosessen og gi deg profesjonell veiledning om blant annet når og hvordan boligen burde annonseres. Sammen lager dere en fremdriftsplan for hva som skal skje frem til visning og salg.

Hva må skje når?

Legg en fremdriftsplan for salgsprosessen sammen med din megler. Han eller hun har erfaring og kan gi deg anbefalinger om hvordan du best gjør boligen, og om når boligen bør legges ut for salg. Megleren kan også anbefale små grep for å gjøre boligen din mest mulig attraktiv. Kanskje er det små reparasjoner eller mangler du bør fikse? Kanskje ønsker du at en profesjonell stylist bistår med hel eller delvis styling av boligen?

Stå på og hold ut

Det kan være en stor jobb å legge ut en bolig for salg, men ikke gi deg. Å selge en bolig er en av de største transaksjonene du gjør i løpet av livet ditt. Gjør din del av jobben så godt du kan, og stol på at megleren gjør sin del. Oppfordrer megleren deg til å ikke være tilstede på visningene, så bør du lytte til det. Det er faktisk vanskeligere å presentere en bolig når man har et nært forhold til den.

Noen ganger kan det se ut som om et godt salg handler om flaks, men sannheten er at det som oftest ligger det hardt arbeid og nøyaktige vurderinger bak. Våre eiendomsmeglere vet hva potensielle kjøpere er opptatt av og gjør sitt beste for at du skal bli fornøyd med markedsføringen og presentasjonen av boligen din. Vi er opptatt av det samme som deg; Å oppnå best mulig pris for din bolig!

Lurer du på hvordan boligsalget foregår? 
Vi har laget en liste for deg som tar for seg boligsalget steg for steg